Начин на приготвяне
За тези апетитни зеленчукови кюфтета обелете и нарежете картофите на парчета. Нарежете и гъбите.
Сложете зеленчуците в тенджерка с подсолена вода и сварете до готовност.
Прецедете готовите картофи и гъби и пасирайте на пюре.
Добавете натрошеното сирене, разбитото яйце, галетата.
Овкусете с щипка черен пипер и магданоз.
Омесете сместа, оставете за 15-20 мин, за да се овкуси добре.
С лъжица вземайте от сместа, оваляйте в брашно и леко приплесквайте с ръце.
Изпържете картофените кюфтета в загрято олио.
Извадете ги върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
Сервирайте картофените кюфтета с гъби и сирене топли с млечно-чеснов сос или салатка по желание!
Да ви е сладко!