Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода до готовност, но като внимавате да не ги преварите.
Отцедете водата и ги намачкайте.
Чукнете двете яйца, прибавете универсалната подправка, чубрицата и черният
пипер. Ако е необходимо, добавете още сол.
Объркайте до еднородност. Оставете сместа да се охлади.
Загрейте олио за пържене в дълбок тиган.
Чукнете останалите яйца в купа и ги разбийте.
Оформете картофени кюфтетата от сместа, потопете ги в брашно и яйце и изпържете в сгорещеното олио от двете страни до златисто.
Готовите картофени кюфтета без сирене отцедете от излишната мазнина върху домакинска хартия.
Поднесете с чеснов сос или с кисело мляко по желание.
Приятен апетит!