Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Желета»Желирани розички с мюсли, шоколад и Орео

Желирани розички с мюсли, шоколад и Орео

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Желирани розички с мюсли, шоколад и Орео4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • мюсли - 4 ч.л. ягода с парченца шоколад
  • орео - 2 с.л. смлени
  • захар - 1/2 к.ч. на вкус (може и кафява)
  • желатин - 20 г
  • сметана - 1 к.ч. сладка
  • прясно мляко - 30 мл
  • плодов сок - 30 мл
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се разбива със захарта и смлени Орео до гъста консистенция.

Разтворете желатина в млякото и сока. Желатинът трябва да се накисва и много често се разбърква в продължение на най-малко 30 минути, но може да е и повече в зависимост от желатина.

Докато не набъбне напълно и се превърне в гъста хомогенна маса.

Затоплете желатина на водна баня, докато се разтвори напълно.

Но не позволявайте да се вари! Ако всичко се прави така, няма да има бучки!

Изсипете в сметаната и смес от мюсли, Орео и ванилия.

Разбърква се добре и се изсипва в леко намокрени формички.

Оставят се на студено място или в хладилник, за да стегне желето.

Поднесете десерта към трапезата.

Приятен апетит с тези желирани розички с мюсли, шоколад и Орео!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ана Мики
Ана Мики
Изглеждат красиво. Дъщеря ми обича всякакви ястия с желатин. Скоро ще я изненадам с тези розички.
24.04.2020 17:13