Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Памук розички със сърце от шоколад

Памук розички със сърце от шоколад

Памук розички със сърце от шоколад
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 9
08/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12
"И така една след една шоколадовите кифлички изчезнаха от чинията за броени минути"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 120 мл топло
  • вода - 120 мл топла
  • олио - 120 мл
  • захар - 5 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • мая - 1 пакетче от 7 г
  • брашно - 500 г
  • течен шоколад
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресявам със солта, добавям маята. Захарта разтварям в топлата вода и добавям млякото и олиото.

В купата при брашното изсипвам течните съставки и бъркам с дървена лъжица до получаване на топка тесто.

Вадя на набрашнен плот и меся до получаване на мехурчета по тестото. Оставям да втаса за около 50 мин. Слагам във фурната на 50°C и леко отворена врата.

След втасване притискам бухналото тесто, да излезе въздухът, и режа на 5 топки. Разточвам ги на кръгла кора и с чаша режа кръгчета, които ред със застъпване.

В края слагам по малко шоколад и навивам на руло сладките кифлички. Редя розите във форма за мъфини. След оформяне оставям за 10-15 мин на стайна температура.

Преди да ги сложа във фурната, мажа с цяло разбито яйце и малко олио. Загрявам на 210 °C фурната, на дъното на която има съд с вода - чашка.

След зачервяване покривам с хартия за печене, намалявам на 190 и пека общо около 55 мин до час. Вадя от фурната, пръскам с вода или мажа с масло.

Завивам с кърпа и чакам да изстине. Тогава ги вадя от тавата и след пет - десет минути завивам с кърпата и слагам в плик.

От това тесто излязоха 12 бр. памук розички със сърце от шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: