Начин на приготвяне
Сметаната се разбива със захарта и смлени Орео до гъста консистенция.
Разтворете желатина в млякото и сока. Желатинът трябва да се накисва и много често се разбърква в продължение на най-малко 30 минути, но може да е и повече в зависимост от желатина.
Докато не набъбне напълно и се превърне в гъста хомогенна маса.
Затоплете желатина на водна баня, докато се разтвори напълно.
Но не позволявайте да се вари! Ако всичко се прави така, няма да има бучки!
Изсипете в сметаната и смес от мюсли, Орео и ванилия.
Разбърква се добре и се изсипва в леко намокрени формички.
Оставят се на студено място или в хладилник, за да стегне желето.
Поднесете десерта към трапезата.
Приятен апетит с тези желирани розички с мюсли, шоколад и Орео!
Коментари