Начин на приготвяне
За това сочно пилешко със зеле на фурна най-първо започваме с приготовлението на продуктите. Нарязваме си на ситно зелето, като го поръсваме с малко солчица и го намачкваме добре.
Солта трябва да се втрие в самото зеле. Така процедираме с цялата зелка.
След това настъргваме на ситно и доматите. Може да се използват и от буркан. Също става хубаво.
През това време слагаме на котлона една тенджерка с вода и малко сол и изчакваме да заври. Когато водата е вряла, добавяме пилешките бутчета за точно 30 мин, ако искаме да са крехки.
Слагаме намачканото зеле в тавичка, предварително намазана с олио.
Добавяме доматките, бахар, червения пипер, черния пипер, дафиновите листенца и разбъркваме много хубаво.
Доливаме малко вода.
Слагаме зелето на фурна да се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса, като не забравяме да разбъркваме от време на време и да доливаме с водичка.
Когато на зелето е останало около десетина минутки да е напълно готово, слагаме бутчетата. Доизпечете пилето със зеле.