Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сочно пилешко филе в марината

Сочно пилешко филе в марината

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сочно пилешко филе в марината
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Малко маруля и обядът е готов ="

Необходими Продукти

  • горчица - 2 ч.л.
  • ябълков оцет - 4 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л., за марината
  • черен пипер - според нуждите
  • сол - на вкус
  • винен оцет - 4 с.л.
  • пилешки гърди - 500 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди.

В дълбока купа смесете горчицата, ябълковия оцет, зехтина, черния пипер, солта, винения оцет и сложете нарязаната пържола.

Разбъркайте всичко добре и поставете прозрачно фолио върху купата. Оставете месото да престои 1 час в марината.

Запържете в горещ тиган и печете от двете страни на слаб огън, за да не изсъхне месото.

Сочното пилешко филе в марината е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: