Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сочно пилешко със зеле на фурна

Сочно пилешко със зеле на фурна

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Сочно пилешко със зеле на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зеле - 2 средни зелки
  • пилешки бутчета - 1 кг
  • домати - 5 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бахар - 4 зрънца
  • дафинов лист - 5 бр.
  • олио
  • черен пипер - по вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това сочно пилешко със зеле на фурна най-първо започваме с приготовлението на продуктите. Нарязваме си на ситно зелето, като го поръсваме с малко солчица и го намачкваме добре.

Солта трябва да се втрие в самото зеле. Така процедираме с цялата зелка.

След това настъргваме на ситно и доматите. Може да се използват и от буркан. Също става хубаво.

През това време слагаме на котлона една тенджерка с вода и малко сол и изчакваме да заври. Когато водата е вряла, добавяме пилешките бутчета за точно 30 мин, ако искаме да са крехки.

Слагаме намачканото зеле в тавичка, предварително намазана с олио.

Добавяме доматките, бахар, червения пипер, черния пипер, дафиновите листенца и разбъркваме много хубаво.

Доливаме малко вода.

Слагаме зелето на фурна да се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса, като не забравяме да разбъркваме от време на време и да доливаме с водичка.

Когато на зелето е останало около десетина минутки да е напълно готово, слагаме бутчетата. Доизпечете пилето със зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: