Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Бистра супа с лапад и пилешко

Бистра супа с лапад и пилешко

редакция:
Бистра супа с лапад и пилешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • масло
  • пилешки бульон - 1 буркан
  • пилешко месо - 1/2 буркан
  • лапад - 2 шепи
  • фиде - 100 г
  • чубрица
  • микс сухи подправки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива.

Настъргва се на едрото ренде.

Лападът се измива и нарязва на лентички.

Пилешкото месо се обезкостява и накъсва на малки мръвчици.

В тенджера се слага маслото да загрее. Слагат се лукът и морковите да се запържат.

Добавя се пилешкият бульон да заври. Добавя се лападът и пилешкото месо. Ако е необходимо, се добавя вода. Добавя се фидето.

Поръсва се със сухия микс подправки и чубрицата. Полезната пилешка супа се овкусява се със сол и черен пипер.

Бистрата супа с лапад и пилешко се вари до готовност на фидето. Много лека и вкусна супипка за след тежките празници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: