Автентичен турски бюрек

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Чирак
120
488
241
180
2
25/04/2020
"Да ви е сладко с тази автентична рецепта за турски бюрек "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 813
  • Преглеждания за месеца246
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бюрек

Начин на приготвяне

Всяка кора се намазва с разтопено масло и се слага в тава, така че краищата да останат да стърчат навън.

Поръсва се с лъжица от плънката и се слага втора кора, пак краищата се оставят да стърчат извън тавата.

Поръсва се с плънка и така се редува ред кори, ред пълнеж, докато останат три неизползвани кори.

Последните три кори се ползват да затворят бюрека.

Започват да се подгъват стърчащите краища навътре, така че да покрият баницата.

Когато се подгъне първата кора, пак се наръсва от плънката. После втората кора се подгъва и пак се слага плънка, след това и третата.

Най-отгоре една върху друга се слагат последните три кори, намазани с масло и краищата им се подпъхват под турския бюрек.

Бюрекът се реже на парчета и се залива с яйцата, прясното мляко и олиото.

Автентичният турски бюрек се пече на 180 градуса, докато придобие приятен загар.

Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
26.59 лв.
Виж ››

Очарователна метална тава, която ще сготви всичко, което сложите в нея - и във фурна, и на котлона. Тавата е с незалепващо покритие, почиства се лесно и има приятен кремав цвят. Удобна за съхранение на храната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар