Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Банички»Банички с лапад и сирене

Банички с лапад и сирене

Банички с лапад и сирене
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Чудни банички с лапад и сирене"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • лапад - 1 пълна купа пресен
  • сирене - 300 г
  • яйца - 2 бр
  • олио - 1 к.ч
  • пресен лук - 1 - 2 стръка
  • джоджен - 5 - 6 листа пресен
  • червен пипер - щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате да заври вода с малко сол, пускате измития лапад и попарвате за кратко.

Слагате лапада да се отцеди и охлади.

В касерола запържвате лука и съвсем за кратко лапада с джоджена и малко сол.

След като изстине, разбърквате с яйцата.

Разтваряте корите за баница и слагате навсякъде от сместа, натрошавате сирене и малко олио.

Навивате на руло малките банички, като хващате по 2 кори.

Готовите банички с лапад слагате в тава покрита с хартия за печене.

Печете баничките с лапад и сирене в загрята фурна до хубав златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: