Начин на приготвяне
Маята се разтваря в купичка с вода и захар.
Солта, грисът и брашното се сипват в дълбока купа и се прави кладенче.
В кладенчето се изсипва маята и се замесва меко тесто.
От тестото се оформят малки продълговати хлебчета и се оставят да втасат.
Когато хлебчетата удвоят обема си, се пекат във фурната, докато порозовеят.
За направата на бейкролса е необходимо хлебчетата да са напълно изстинали, а най-добре да са престояли един- два дни, за да поизсъхнат.
С нож за хляб се режат на тънки колелца, нареждат се в тава и се поръсват с подправките.
Поливат се лесните крекери с няколко капки олио и внимателно се обръщат и се поръсват и от другата страна.
Домашният бейк ролс се пече в загрята фурна с вентилатор на 160 градуса.