array(15) { ["Pic_id"]=> string(6) "633073" ["Name"]=> string(20) "domashne-babek1.webp" ["Description"]=> string(0) "" ["Url"]=> string(0) "" ["Align"]=> string(1) "1" ["Source"]=> string(0) "" ["Size"]=> string(7) "220x165" ["Views"]=> string(2) "17" ["Votes"]=> string(1) "3" ["Rating"]=> string(1) "9" ["WidthWebp"]=> string(4) "1200" ["HeightWebp"]=> string(3) "800" ["Login"]=> string(37) "Николай Мандраджиев" ["User"]=> string(8) "Ники" ["Uid"]=> string(6) "259057" } Домашен бабек - Рецепти | Gotvach.bg

Домашен бабек

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Домашен бабек
Снимка: Ники
1 / 5
29/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
Порции
1
"Чакането за този домашен бабек си заслужава на 100%"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 7 кг
  • шкембе - за пълнене
  • кимион - 55 г
  • черен пипер - 40 г млян
  • мащерка - 1 с.л. стрита
  • сол - 175 г
  • саламура - от сланина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото накълцваме на ситни парченца, поставяме го в дълбок съд и объркваме заедно със солта.

Поставяме го в голяма тава и я накланяме, да може да се стича водата за около 24 часа.

Добавяме останалите сухи подправки, разбъркваме добре.

Шкембето почистваме добре и пълним с месото.

Завръзваме или зашиваме добре двата края. Поставяме домашния бабек в саламурата за 3 дни.

След това го окачваме на проветриво и сухо място да се суши.

Домашният бабек е готов след около 3 месеца, зависи от времето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това е всичко друго но не и Бабек!
23.02.2022 22:59