Начин на приготвяне
За да станат равни сандвичите, ги съберете 2 по 2 и изрежете от всички страни коричките.
Нарежете моцарелата и доматите на тънки резени.
Върху всяка филийка сложете ред домати, отгоре моцарела и отново домати. Похлупете с друга филийка.
За много кратко потопете краищата на приготвения сандвич в студена вода и веднага след това в брашно.
Това се прави, за да запечатате плънката, за да не се разлее при пърженето. Следва да го потопите за кратко в прясно мляко и разбито яйце.
Оваляйте добре в галета. Наредете приготвените филийки в чиния и приберете в хладилник за 20 мин.
Трябва да са студени, за да не се разлее моцарелата и сандвичът да стане хрупкав.
Изпържете охладените филийки със солена плънка до приятен загар.
Извадете вкусните пържени филийки на салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
Много вкусни закуски се получават!
В италианската кухня пържените филийки със солена плънка се казват mozzarella in carrozza!
Да ви е сладко!