Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен дунавски шаран

Пържен дунавски шаран

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пържен дунавски шаран1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Вкусен шаран, както го приготвят старите рибари край Дунав! Тези хора разбират не само от ловене на риба, но и от приготвянето ѝ"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. 5 - 6 кг
  • лимони - 3 бр.
  • лимонов сок
  • царевично брашно
  • олио
  • магданоз
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се изчиства, измива и нарязва на филийки с дебелина около 3 см. , и се подсушава.

Сгорещява се олио, толкова, че да покрие повече от половината дебелина на филията шаран.

В по - широк съд слагате царевичното брашно, като може да се овкуси предварително. Филиите се овалват хубаво в брашното и се пържат от двете страни.

След като се изпържат се нареждат в съд, примерно йенска тенджера, по следния начин: 1 ред шаран, отгоре се слагат няколко кръгчета от предварително нарязания лимон, магданоз и чесън. После втори ред шаран, лимонови резени, и пак от сместа. И така докато има шаран. Тенджера се затваря с капак.

Може да се консумира веднага, но най - добре тенджера да се остави в хладилник и да се консумира на другия ден, охладено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Симеон Г.
Симеон Г.
Време е да започне някой да дава точните градуси на пържене., все повече хора вече имат индукционни котлони..;)
06.12.2014 15:01