Начин на приготвяне
Поставете своето безглутеново брашно или обикновено бяло брашно, сол, сода за хляб в голяма купа и разбъркайте старателно.
В кана или по-малка купа добавете яйцата и млякото и разбийте до гладкост.
Направете кладенче в купата с брашно и добавете мокрите съставки.
Разбийте до гладка и еднородна смес.
Поставете тиган на слаб огън и го напръскайте с нискокалоричен спрей за готвене или краве масло (1 с.л. олио).
Когато мазнината в тиган се загрее, добавете от тестото за палачинки.
Всяка палачинка се нуждае от около две и половина супени лъжици тесто.
Оставете да се готви, докато балончетата не започнат да се образуват в тестото и страните станат готови (около 2-4 минути).
Обърнете и гответе за 2-4 минути от втората страна или до златисто кафяво.
Повторете, докато се използва цялото тесто, като за пържене се използва малко по-малко от супена лъжица олио (краве масло) на всяка от американските палачинки.
Сервирайте с кленов сироп и бекон, ако харесвате, и се наслаждавайте!
Невероятно вкусно съчетание е бекон със кленов сироп!
Непременно опитайте и се насладете на моите солени американски палачинки!