Начин на приготвяне
Лека, свежа и лесна торта с еклери.
Приготвя се кремът, като се загрява 500 мл прясно мляко и захар на котлона. В 100 мл прясно мляко се разбърква нишестето на кашичка и сипваме в горещо мляко на тънка струя.
Разбърква се с телена бъркалка, докато сгъсти, и сваляме от котлона. Добавя се маслото и разбъркваме да се разтопи.
Нямах време да приготвя еклери - ползвах 10 бр. готови.
Трябва ви тавичка почти квадрат 22 на 20 см. Намазва се дъното с 3-4 с.л. крем, отгоре се нареждат 8 бисквити, топени в прясно мляко за секунди, и покриваме с пласт от крема.
Отгоре нареждаме еклерите, а свободните места по краищата се запълват с начупени бисквити.
Останалият крем се разпределя между еклерите и отгоре се покриват с тънък слой крем.
Оставям във хладилника да стегне за 30 минути.
Загрява се течна сметана без да заври, сваля се и добавяме парченца черен шоколад, ползвах на Roshen 56 % какао.
Разбърква се на гладка лъскава смес.
Изваждаме лесната торта и заливаме отгоре шоколадовата глазура, като с лъжица се подравнява и отива в хладилника за 2 часа да стегне.
Изважда се поръсваме с бял шоколад и нарязваме на парчета.
Лека и вкусна пролетна еклерова торта, чудесна за работещи домакини!
Да ви е сладко!