Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Еклерова торта»Лека пролетна еклерова торта

Лека пролетна еклерова торта

Лека пролетна еклерова торта
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
9
"Дори работещите домакини ще намерят време да приготвят тази лека еклерова тортичка"

Необходими Продукти

  • бисквити - 12 бр. Житен дар
  • прясно мляко - 100 мл за потапяне
  • еклери - 10 бр. готови
  • крем
  • нишесте - 1 пакет праскова
  • прясно мляко - 600 г
  • захар - 7 с.л.
  • масло - 30 г
  • глазура
  • сметана - 100 мл течна
  • черен шоколад - 80 г
  • бял шоколад - 1 с.л. за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лека, свежа и лесна торта с еклери.

Приготвя се кремът, като се загрява 500 мл прясно мляко и захар на котлона. В 100 мл прясно мляко се разбърква нишестето на кашичка и сипваме в горещо мляко на тънка струя.

Разбърква се с телена бъркалка, докато сгъсти, и сваляме от котлона. Добавя се маслото и разбъркваме да се разтопи.

Нямах време да приготвя еклери - ползвах 10 бр. готови.

Трябва ви тавичка почти квадрат 22 на 20 см. Намазва се дъното с 3-4 с.л. крем, отгоре се нареждат 8 бисквити, топени в прясно мляко за секунди, и покриваме с пласт от крема.

Отгоре нареждаме еклерите, а свободните места по краищата се запълват с начупени бисквити.

Останалият крем се разпределя между еклерите и отгоре се покриват с тънък слой крем.

Оставям във хладилника да стегне за 30 минути.

Загрява се течна сметана без да заври, сваля се и добавяме парченца черен шоколад, ползвах на Roshen 56 % какао.

Разбърква се на гладка лъскава смес.

Изваждаме лесната торта и заливаме отгоре шоколадовата глазура, като с лъжица се подравнява и отива в хладилника за 2 часа да стегне.

Изважда се поръсваме с бял шоколад и нарязваме на парчета.

Лека и вкусна пролетна еклерова торта, чудесна за работещи домакини!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: