Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Кето салата с карфиол

Кето салата с карфиол

Кето салата с карфиол
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Кето салата с карфиол, която може и да мине за лека вечеря или вкусно мезе за всяко питие"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • кисели краставици - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 200 г настърган
  • бяло месо - 200 г печено пилешко
  • майонеза - 200 г
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази празнична салата карфиолът се разделя на розички.

В тенджера слагаме вода с щипка сол да заври, щом заври, пускаме розичките карфиол да врат за 15 мин, леко да омекнат.

Отцеждат се и се слагат в голяма купа да се охладят.

През това време сваряваме моркова и яйцата и ги режем на кубчета.

Прибавяме ги към карфиола, слагаме и настъргания кашкавал и ситно нарязаните печено пилешко филе, кисели краставички и чесън.

В отделна купа смесваме майонезата с киселото мляко, разбъркваме добре и смесваме с останалите продукти за кето салатата с карфиол.

Още една вкусна кето рецепта за вашия кето режим на хранене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: