Начин на приготвяне
Почистете карфиола и го разделете на розички. Смелете го в блендер или чопър, но не прекалено, трябва да стане на трохи.
Прехвърлете го в купа. Обелете моркова и го настържете на ситно ренде.
Зеленият лук почистете и нарежете на ситно. Кашкавалът също настържете на фино ренде.
Добавете всички съставки към карфиола, чукнете яйцата, добавете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте всичко.
От получената смес оформете кюфтета, като моите са еднакви по размер, теглих си ги да са по по 50 г.
Излязоха 23 бр.
Застелете тава с хартия за печене и я намажете със зехтин или олио. Подредете кюфтетата в нея и ги изпечете в предварително загрята фурна на 200 °C до приятен и златист цвят.
Можете да ги изпечете и в еър фрайер. Да ви е сладко с моите вкусни и здравословни кюфтета от карфиол и кашкавал!