Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кюфтета»Кето кюфтета от карфиол и кашкавал

Кето кюфтета от карфиол и кашкавал

Кето кюфтета от карфиол и кашкавал
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
23
"Кюфтета от карфиол и кашкавал - цели 23 бр. вкусни хапки за кето диета"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 средно голяма глава /925 г/
  • моркови - 1 бр. /134 г/
  • яйца - 2 бр
  • зелен лук - 2 стръка /42 г/
  • кашкавал - 170 г
  • мармезан - 40 г фино настърган
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - за намазване на хартията за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете карфиола и го разделете на розички. Смелете го в блендер или чопър, но не прекалено, трябва да стане на трохи.

Прехвърлете го в купа. Обелете моркова и го настържете на ситно ренде.

Зеленият лук почистете и нарежете на ситно. Кашкавалът също настържете на фино ренде.

Добавете всички съставки към карфиола, чукнете яйцата, добавете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте всичко.

От получената смес оформете кюфтета, като моите са еднакви по размер, теглих си ги да са по по 50 г.

Излязоха 23 бр.

Застелете тава с хартия за печене и я намажете със зехтин или олио. Подредете кюфтетата в нея и ги изпечете в предварително загрята фурна на 200 °C до приятен и златист цвят.

Можете да ги изпечете и в еър фрайер. Да ви е сладко с моите вкусни и здравословни кюфтета от карфиол и кашкавал!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: