Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салати с Домати»Празнична кето салата с карфиол

Празнична кето салата с карфиол

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2283k5803k1
Празнична кето салата с карфиол
Снимка: Валерия
1 / 2с Видео
30/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
33 мин.
Порции
2
"Тази салата пределено може да бъде достоен заместник на руската салата. В рецептата използвах крема сирене, но може би ще е по-добре с домашна майонеза, но нямах време да правя."

Необходими Продукти

  • карфиол - 300 г, розичките
  • сварени яйца - 2 бр.
  • авокадо - 100 г, изчистено
  • кисели краставички - 70 г, ползвам без захар
  • луканка - 100 г
  • крема сирене - 150 г
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази салата пределено може да бъде достоен заместник на руската салата. В рецептата използвах крема сирене, но може би ще е по-добре с домашна майонеза, но нямах време да правя. Може да се сложи цедено кисело мляко или заквасена сметана. Варианти много. Направих малко количество, колкото да пробвам. Достатъчно е за 2-3 човека.

Пробвах за украса да сложа копър, но не ми хареса и го махнах. Чак после като гледах видеото и снимките, видях, че е останало едно, но това са рисковете на живото предаване.? ? ?

Карфиолът се запича без да се овкусява с нищо -нито сол, нито мазнина.

Слагате го на хартия за печене и го печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10 минути.

Моят го пекох в еър фрайъра на програма Grill / 205 градуса / за 8 минути.

Изпеченият карфиол се оставя малко да изстине. След това се нарязва с нож или в чопър за по-лесно. Яйцата и авокадото също се смилат в чопъра. Краставичките и луканката се нарязват. Добавят се останалите съставки и се обърква хубаво всичко.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: