Уникална запеканка с лапад и яйца на фурна

29/04/2020
"Предложение за апетитна запеканка с лапад и яйца "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 501
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • лапад - 1 връзка
  • пресен лук - 2 цели стръка
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сирене - 50 г натрошено
  • извара - 2 с.л. с връх
  • заливка
  • яйца - 3 бр.
  • готварска сметана - 100 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • магданоз - 3 стръка
  • кашкавал - 50 г настърган
  • яйца - 2 - 3 бр. според порциите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистен лапад се бланшира във вряща вода и се отцежда добре. Нарязва се на ситно, заедно с почистен пресен лук.

В тиган се загрява олио, запържва се пресен лук, добавя се нарязан лапад, поръсваме сол и черен пипер и след минута се сваля от котлона.

След като леко се охлади се смесва с натрошено сирете и извара, разбъркваме добре да се смесят продуктите.

Отделно се разбиват яйцата, добавя се готварска сметана, сол, нарязан магданоз и смесваме с лапада.

Сипва се с намаслена малка тавичка 24 см. С лъжица се оформят две или три гнезда, чуква се по 1 яйце и поръсваме настърган кашкавал.

Печем запеканката в загрята фурна на 180 градуса да стегне сместа около 20 минути и изваждаме тавата.

Нарязва се порции с по едно яйце, отгоре се поръсва с червен пипер и сервираме с пресен чесън.

Може като мен да добавите и 2-3 с.л. кисело мляко, страхотен вкус, опитайте и няма да съжалявате!

Добър апетит! Уникалната запеканка с лапад и яйца на фурна е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар