Начин на приготвяне
Обелваме тиквичките и с белачката режем на много тънки и фини кръгчета - лесен начин, подобно на беленето, можем да режем с белачката толкова фино, колкото с нож ще ни бъде трудно.
Лука нарязваме на средно големи шайби, които раздробяваме, и те сами се отделят на извити лентички. Почистваме червените чушки от семките. С остър нож ги режем на много фини шайби-кръгчета по цялата окръжност на чушката.
Измиваме добре копривата и ако е набрана направо от градината, можем направо да я нарежем, но ако е купена, е препоръчетелно преди това да я попарим с гореща вода.
Смесваме всички зеленчуци и копривата ги разбъркваме заедно с две от яйцата (като предварително яйцата сме ги разбъркали с помощта на вилица, в отделна купичка до образуване на лека пяна, за да се смесят добре белтъците и жълтъците им).
Тази смес разстиламе в намазнена тавичка и намазваме с третото яйце. Печем на 200 градуса за около 30-35 минути.
Сервираме, докато е топло. Много подходящо да се поднася със свеж таратор (с настъргана краставица, за да може тараторът да се пие). Градински шарено и прекрасно ароматно!
Чудно Вкусно!