Начин на приготвяне
Сместа за тази страхотна традиционна българска закуска, любима и във Франция, която е подходяща за по всяко време на деня, аз приготвям почти винаги на око :)
Продуктите са примерно записани, защото всеки от нас има различни предпочитания за съдържанието!
Така... разбиваме яйцата, добавяме прясното мляко и когато се получи хомогенна смес, потапяме всяка филийка в нея (да бъде напоена от двете страни).
След това преместваме в загрятото олио и пържим до получаване на златист цвят.
Изваждаме пържените филийки, след като са готови, в чиния, на чието дъно има парче кухненска хартия или по-плътна салфетка!
Френският тост е готов за сервиране!
Тези пържени филийки със сладко от боровинки са подходящи да се комбинират с различни видове сладко и/или солено!
Добър апетит!