Омлет с диви билки (коприва, киселец и див лук)

Ivi  VaccaIvi Vacca
Готвач
206
2k
575
485
30/04/2020
"Цветен и вкусен омлет с билки - хапвайте с удоволствие "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо375
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на киселеца и копривата се измиват и ги сваряваме в малко вода за около 12-мин. След това изваждаме с решетъчна лъжица зелените билки.

Изцеждаме ги добре от водата и оставяме настрана да поизстинат.

Разбиваме съвсем леко яйцата в голяма купа, подправяме със сол и черен пипер (който харесва, може да добави къри), чубрица и сминдух.

Нарязваме дивия лук (или зелен лук). Ако ползвате зелен лук, е добре леко да го задушите в зехтина за минутка, така става по-ароматен омлетът.

Ако правите омлета само с киселец, не е нужно да го задушавате и варите предварително, тази процедура правим, заради копривата в нашия омлет.

Добавяме в яйцата и нарязания див лук, изстиналите и отцедени билки и разбъркваме.

Изсипваме сместа в тиган със загрят зехтин и масло.

Щом краищата са добре зачервени, обърнете омлета, за предпочитане с помощта на чиния или капак (поставете чинията отгоре на тигана и я обърнете с бързо движение).

Плъзнете омлета в тигана и продължете да готвите от другата страна. Можете да направите така приготвения омлет и във фурната като си добавите и сирена и чери доматки цели.

Рецептата е за двама, увеличете продуктите, както ви допада на вас. Добър апетит!

Омлетът с диви билки (коприва, киселец и див лук) е много вкусен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар