Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с диви билки (коприва, киселец и див лук)

Омлет с диви билки (коприва, киселец и див лук)

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Омлет с диви билки (коприва, киселец и див лук)3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Цветен и вкусен омлет с билки - хапвайте с удоволствие"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • киселец
  • коприва - 2 малки шепи почистени само листата
  • див лук - десетина стръкчета (или зелен лук 2 бр.)
  • сол
  • черен пипер
  • сминдух
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на киселеца и копривата се измиват и ги сваряваме в малко вода за около 12-мин. След това изваждаме с решетъчна лъжица зелените билки.

Изцеждаме ги добре от водата и оставяме настрана да поизстинат.

Разбиваме съвсем леко яйцата в голяма купа, подправяме със сол и черен пипер (който харесва, може да добави къри), чубрица и сминдух.

Нарязваме дивия лук (или зелен лук). Ако ползвате зелен лук, е добре леко да го задушите в зехтина за минутка, така става по-ароматен омлетът.

Ако правите омлета само с киселец, не е нужно да го задушавате и варите предварително, тази процедура правим, заради копривата в нашия омлет.

Добавяме в яйцата и нарязания див лук, изстиналите и отцедени билки и разбъркваме.

Изсипваме сместа в тиган със загрят зехтин и масло.

Щом краищата са добре зачервени, обърнете омлета, за предпочитане с помощта на чиния или капак (поставете чинията отгоре на тигана и я обърнете с бързо движение).

Плъзнете омлета в тигана и продължете да готвите от другата страна. Можете да направите така приготвения омлет и във фурната като си добавите и сирена и чери доматки цели.

Рецептата е за двама, увеличете продуктите, както ви допада на вас. Добър апетит!

Омлетът с диви билки (коприва, киселец и див лук) е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: