Начин на приготвяне
За да приготвите тестото за киш, пресейте брашното в тава и направете кладенче.
Добавете солта и студеното на кубчета масло. Чукнете яйцата и добавете и студената вода. Замесете тестото, като трябва да е меко и еластично.
Увийте го във фолио и го охладете в хладилника за 30 минути.
Отстранете фолиото, сложете лист опаковъчно фолио и разточете тънка кора. Подгответе си намаслена тава.
С помощта на фолиото ще пренесете по-лесно тестото върху намаслената тавичка, като го обърнете на обратно.
Отстранете краищата, като притиснете в ъгъла с пръсти. Надупчете леко с вилица блата за нашия киш Лорен.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете кората леко за около 10 минути. През това време пригответе плънката.
Нарежете на ситни кубчета бекона. Запържете го леко на котлона с малко мазнина. В купа разбийте яйцата. Добавете индийското орехче, солта и черния пипер.
Добавете и млякото и сметаната. Разбъркайте добре. Извадете от фурната основата на киша.
Сложете бекона и млечната смес. Добавете настъргания кашкавал.
Измийте и нарежете дивия лук на ситно.
Накрая поръсете киша с дивия лук. Печете още около 15 мин.
Да ви е вкусно с този любим киш Лорен с див лук!