Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша от коприва със сирене

Каша от коприва със сирене

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6432097280
Каша от коприва със сирене1 / 2
01/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • коприва - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 60 г
  • джоджен
  • магданоз
  • прясно мляко - 500 мл
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте копривата и я потопете във вряща подсолена вода за около 5 минути. Извадете я, отцедете я и я пасирайте.

В тенджера запържете брашното, червения пипер, ситно нарязания лук и разредете с прясното мляко.

След като заври добавете пасираната коприва и предварително счукания чесън. Сложете джоджен на вкус и варете още около 10 минути.

След това поръсете с пресен магданоз, сложете предварително настърганото сирене и отново разбъркайте кашата.

Кашата от коприва със сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: