Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Каши»Бабината Каша от коприва

Бабината Каша от коприва

ЛидияЛидия
Новак
1716048
Бабината Каша от коприва
Снимка: Лидия
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Излезе ли свежата коприва, задължително правим Бабината каша от коприва - хем да запазим традицията, хем защото е вкусна"

Необходими Продукти

  • коприва - крехка прясно набрана
  • лук - 1 голяма глава зрял /може да добавите и 3 - 4 стръка зелен лук/
  • яйца - 6 - 8 бр.
  • сирене - 200 - 300 г
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • девесил - пресен или замразен
  • джоджен
  • брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива със студена вода. Подбират се крехки връхчета и листа. Нарязва се на ситно /с ножица/.

В тенджера се налива вода се прибавя нарязаната коприва да поври 10-15 минути, след това се изсипва в гевгир и се премива на течаща вода.

Отново наливате тенджерата с вода и изсипвате вече измитата коприва и към нея добавяте предварително нарязания лук на дребно, олиото, солта и червения пипер.

Оставяте да ври около 30 минути, след което може да пасирате с пасатор. Прибавяте едно по едно яйцата, като изчаквате малко да се полусварят и разбъркайте да станат на парцали.

Разбийте в купичка брашното с вода и изсипете във врящата каша да се сгъстява.

Слагате подправките: черен пипер, девесил, джоджен и накрая натрошавате сиренето.

Бабината Каша от коприва е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: