Начин на приготвяне
Копривата се измива със студена вода. Подбират се крехки връхчета и листа. Нарязва се на ситно /с ножица/.
В тенджера се налива вода се прибавя нарязаната коприва да поври 10-15 минути, след това се изсипва в гевгир и се премива на течаща вода.
Отново наливате тенджерата с вода и изсипвате вече измитата коприва и към нея добавяте предварително нарязания лук на дребно, олиото, солта и червения пипер.
Оставяте да ври около 30 минути, след което може да пасирате с пасатор. Прибавяте едно по едно яйцата, като изчаквате малко да се полусварят и разбъркайте да станат на парцали.
Разбийте в купичка брашното с вода и изсипете във врящата каша да се сгъстява.
Слагате подправките: черен пипер, девесил, джоджен и накрая натрошавате сиренето.
Бабината Каша от коприва е готова.