Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Кето каша от коприва

Кето каша от коприва

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Кето каша от коприва
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
19/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Кето каша от коприва ... колкото по-кето, толкова по-вкусна"

Необходими Продукти

  • коприва - 500 г
  • лук - 1 връзка зелен
  • карфиол - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • бадемово брашно - 4 с.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • лимони - 2 ч.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 200 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се попарва за около 5 минути, след това се потапя в ледено студена вода и отцеждате.

В тенджера се поставя олиото и нарязаният зелен лук, да се задушат за 5 минути.

Прибавя се карфиолът, предварително измит и нарязан на розички, морков, почистен и нарязан на колелца.

Налива се 800 мл вода или зеленчуков бульон. Гответе около 30 минути, докато зеленчуците омекнат.

Подправя се с подправките джоджен, черен пипер, сол и горчица.

Отделете малко от бульона, за да можете, след като пасирате копривената каша, ако е прекалено гъста, да коригирате с него.

Отстранете кашата от коприва от котлона, прибавете малка част от копривата. Бадемовото брашно запечете на сух тиган и прибавете към кашата и пасирайте до гладкост, след това я върнете на котлона и добавете заквасената сметана за готвене и останалата коприва, която предварително нарежете.

Разбъркайте добре овкусете кето каша от коприва със сока от лимона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: