Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел с мандарини и ябълки

Щрудел с мандарини и ябълки

ДениславаДенислава
Новак
7703716
Щрудел с мандарини и ябълки
Снимка: Денислава
1 / 4
16/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
15
"Хапвайте колкото ви душа иска от този щрудел, защото знаем, че в крайна сметка човек най-много съжалява за десертите, които не е опитал"

Необходими Продукти

  • ябълки - 7 - 8 бр. големи
  • мандарини - 5 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • канела - 2 ч.л.
  • орехи - 1 1/2 ч.ч. смлени
  • масло - 80 г
  • ванилия - 3 бр.
  • кори за баница - 2 пакета
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките и мандарините. Нарязваме ябълките на четири и ги почистваме от семките. Настъргваме ги от едрата страна на рендето. След като ги настържем, ги изстискваме с ръце, хубаво да отделим сока от тях.

Поставяме ги в дълбока купа. В купата настъргваме кората на 2-3 мандарини. Обелваме и нарязваме на ситно мандарините. Смесваме ябълките и мандарините. Разбъркваме ги.

Добавяме към вече обърканата смес от ябълки и мандарини захарта, орехите, канелата и ванилията. Добре разбъркваме всичко.

В тиган загряваме маслото и запържваме за около 5 - 7 минути сместа, като бъркаме постоянно.

Вземаме единият пакет кори, разгъваме го и разделяме на две равни части корите. С лъжица разбъркваме сместа.

Слагаме върху нарязаните кори по 1 супена лъжица от сместа. Навиваме по два листа на руло и нареждаме в предварително намазнена тава с олио.

Печем щрудела в предварително загрята фурна на 180°С до златисто.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Имам продуктите. Още утре ще го приготвя. Изглежда вкусен
14.12.2020 20:58
1