Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено пилешко бутче с ориз на тиган

Печено пилешко бутче с ориз на тиган

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Печено пилешко бутче с ориз на тиган
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
01/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Класика - пилешко бутче с ориз - невероятно вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешко бутче - 4 бр.
  • сол
  • червен пипер
  • масло
  • ориз - 300 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • киселец - 2 шепи
  • черен пипер
  • олио
  • пилешки бульон - 1 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и нареждат в тава. Посоляват се. Поръсват се с червен пипер.

Слага се по парче масло върху всяко бутче. Сипва се малко вода в тавата и се пече до готовност на месото.

Получава се апетитна златиста кожа на пилето.

Киселецът се измива добре. Лукът се почиства и измива. Киселецът се нарязва на лентички, а лукът на ситно. В дълбок тиган се слага олио да загрее.

Оризът се измива. Добавя се в тигана да се запържи. Добавя се и лука леко да се запържи.

Сипва се бульона. Добавя се киселецът. Разбърква се. Подправя се с черен пипер и сол.

Разбърква се до сготвяне на ориза. Сервира се порция печено бутче с ориз.

Печеното пилешко бутче с ориз на тиган е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: