Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се измиват и нареждат в тава. Посоляват се. Поръсват се с червен пипер.
Слага се по парче масло върху всяко бутче. Сипва се малко вода в тавата и се пече до готовност на месото.
Получава се апетитна златиста кожа на пилето.
Киселецът се измива добре. Лукът се почиства и измива. Киселецът се нарязва на лентички, а лукът на ситно. В дълбок тиган се слага олио да загрее.
Оризът се измива. Добавя се в тигана да се запържи. Добавя се и лука леко да се запържи.
Сипва се бульона. Добавя се киселецът. Разбърква се. Подправя се с черен пипер и сол.
Разбърква се до сготвяне на ориза. Сервира се порция печено бутче с ориз.
Печеното пилешко бутче с ориз на тиган е много вкусно.