Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешко бутче с ориз на фурна

Пуешко бутче с ориз на фурна

Пуешко бутче с ориз на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Когато сте ама наистина гладни - пригответе пуешко бутче с ориз на фурна"

Необходими Продукти

  • пуешко бутче - 1 бр,
  • лук - 3 глави
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • пилешки бульон - кубче
  • ориз - 2 ч.ч.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуешкото бутче и го сложете в тенджера под налягане с малко сол и вода, колкото да го покрие. Затворете и варете 20 минути. Ако нямате такава тенджера, може и в обикновена, но ще ви отнеме повече време.

Обелете лука и нарежете на дребно. Сложете олиото в тиган или тенджера и го/ я загрейте. Сложете лука и го запържете до златисто.

Добавете ориза, който трябва да стане прозрачен.

Налейте бульона (бульонът е 6 ч.ч., но ако нямате толкова долейте вода).

Сложете подправките, бутчето и печете пуешкото с ориз в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: