Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура. В купа слагаме яйцата и ги разбиваме с миксера много добре.
Прибавяме майонезата и разбиваме заедно с яйцата до еднородна гъста гладка смес. Сместа става жълта на цвят.
Пресяваме брашното със сито и добавяме бакпулвера и разбъркваме, за да се смеси добре. Добавяме сол и черен пипер вътре в яйчената смес.
На части слагаме брашното с бакпулвера и разбъркваме с миксера. Натрошаваме сирене на едро и прибавяме към кашата и разбъркаме само с шпатулка. Сиренето да е по-твърдо и не мокро.
Мажем тава с масло и набрашняваме дъното и стените й. Изливаме кашата и заглаждаме с шпатулка, разнасяме равномерно в тавата. Отгоре ръсим обилно с ръсеница.
Печем баницата в загрята предварително на 180 градуса фурна до готовност - приблизително 25 мин.
Вадим и леко като изстине режем на парчета и сервираме. Чудно вкусна, ароматна и мека-става за следобедна и сутрешна закуска.
Бърканата баница с типово брашно и майонеза е готова.