Начин на приготвяне
Маята се разбърква в половината прясно мляко с захарта и 2 с. л. брашно, оставя се да шупне за 10 минути. Сипва се в купа в средата на пресято брашно, добавя се останалото прясно мляко, олио, меко масло, кисело мляко, сол, бакпулвер и замесваме меко тесто. Оставя се да втаса 1 час на топло.
Разделя се тестото на две части, всяка се разточва на правоъгълник и се намазва с масло, отгоре поръсваме настърган кашкавал и навиваме на руло. С нож се нарязва на кръгчета, нареждат се в намаслена тава с разреза нагоре. Така се оформя и втората част от тестото.
Приготвя се заливка от разбито яйце, кисело мляко, олио и брашно. С лъжичка се заливат отгоре всички кашкавалки и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто. Поднасяме топли - много са вкусни!