Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети от типово брашно

Брускети от типово брашно

Брускети от типово брашно
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Пригответе с мерак и гарнирайте по вкус - ето ви супер идея за лека вечеря или предястие за приятели"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
  • сирене - 5 с.л. натрошено
  • типово брашно - 200 г (1150 тип)
  • за гарниране
  • пастет - млечен или майонеза
  • домати
  • магданоз - пресен
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме киселото мляко и смесваме със сода за хляб. Разбъркваме и като шупне млякото прибавяме яйцето, солта, зехтина и натрошеното сирене.

Поетапно ръсваме типово брашно, колкото е необходимо, и замесваме нелепнещо тесто. От тестото върху набрашнена повърхност оформяме малки хлебчета.

Подреждаме в тава върху хартия за печене, леко поръсена с брашно. Правим отгоре на хлебчетата малки разрези с остро ножче.

Изпичаме в нагрята на 180 градуса фурна до готовност. Когато са изпечени, изваждаме от фурната, изчакваме да се охладят и нарязваме на малки хапки, които леко намазваме със зехтин и запичаме за кратко във фурната.

Сервираме апетитните брускети, гарнирани с млечен пастет или млечна майонеза, кубчета домат и листенца пресен магданоз.

Брускетите от типово брашно са страхотно предястие за гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: