Начин на приготвяне
Пресяваме брашното със сито в купа и го смесваме с бакпулвера. Разбъркваме добре с щпатулка за да се смесят двете части. Добавяме солта, какаото и разбъркваме отново.
В друга купичка разбиваме с миксер две яйца и захар продължително. Добавяме олиото и отново разбъркваме. Накрая слагаме течния шоколад и разбъркваме.
На части слагаме брашнената смес. Прехвърляме на набрашнен плот и замесваме тесто.
Оформяме го на топка. Тъмно на цвят тесто се получава от типовото брашно, какаото и течния шоколад.
Оставяме да стегне за 40 минути в хладилника. Вадим го и оформяме с ръце топки с равна големина, малко по-големи от орех.
Овалваме всяка в пудра захар, предварително изсипана в чиния. Като овалим леко изтърсваме.
Редим напуканите сладки в тава, покрита с хартия за печене, в загрята фурна. Печем за 12 мин. до готовност.
Вадим ги от тавата след като изстинат и слагаме в купа. Вкусни с леко различен вкус от типовото брашно и течния шоколад.
Напуканите сладки с типово брашно и течен шоколад са готови.
Коментари