Начин на приготвяне
За тестото: В голяма купа смесете брашното с морска сол. Направете кладенче и добавете виното, зехтина, и жълтъка.
Разбъркайте с помощта на вилица, като постепенно прибавяте брашното, докато се образува топка тесто.
Тестото прехвърлете върху леко набрашнена повърхност и го омесете за няколко минути.
След това увийте във фолио за свежо съхранение и го оставете в хладилника за 30 минути.
Върху добре набрашнена повърхност разточете тестото с дебелина 3 мм, увийте леко около точилката и го развийте върху 25 см. форма за тарт, разпределете тестото добре, като притискате внимателно.
Отрежете излишъка от тестото и запълнете всички дупки (ако са се образували такива), с помощта на вилица надупчете основата, покрийте я с фолио за свежо съхранение и охладете във фризера за 90 минути.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Изпечете основата за тарта за 25 минути или до леко златисто.
Тестото за солен тарт е готово.