Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тесто»Тесто за солен тарт

Тесто за солен тарт

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Тесто за солен тарт
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Пътят към соления тарт минава през перфектното тесто"

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 250 г пшенично
  • бяло вино - 75 мл
  • зехтин - 75 мл
  • сол - 1/2 ч.л. морска сол
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото: В голяма купа смесете брашното с морска сол. Направете кладенче и добавете виното, зехтина, и жълтъка.

Разбъркайте с помощта на вилица, като постепенно прибавяте брашното, докато се образува топка тесто.

Тестото прехвърлете върху леко набрашнена повърхност и го омесете за няколко минути.

След това увийте във фолио за свежо съхранение и го оставете в хладилника за 30 минути.

Върху добре набрашнена повърхност разточете тестото с дебелина 3 мм, увийте леко около точилката и го развийте върху 25 см. форма за тарт, разпределете тестото добре, като притискате внимателно.

Отрежете излишъка от тестото и запълнете всички дупки (ако са се образували такива), с помощта на вилица надупчете основата, покрийте я с фолио за свежо съхранение и охладете във фризера за 90 минути.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Изпечете основата за тарта за 25 минути или до леко златисто.

Тестото за солен тарт е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: