Шоколадова торта с ягоди и маскарпоне

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
196
3k
579
455
Шоколадова торта с ягоди и маскарпоне
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
03/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"Насладете се на всяка хапка от шоколадовата торта с ягоди и маскарпоне - това е удоволствие, което не трябва да се изпуска"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват сухите продукти.

В друга купа се смесват яйцата, млякото, олиото и лим. сок. Разбъркват се и се прибавят към сухата смес. Добавя се горещото кафе.

Сместа се разделя на три части, които се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.

Блатовете се охлаждат.

Крема сиренето се смесва с маскарпонето и захарта, и се разбърква. Добавя се разтопеният и охладен шоколад, и накрая се добавя заквасената сметана.

Тортата се сглобява блат, 1/3 крем, блат, крем, блат и се завършва с крем.

Шоколадовата торта се залива с разтопен шоколад и се украсява с пресни ягоди.

Шоколадовата торта с ягоди и маскарпоне е готова.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: