Начин на приготвяне
Тази шоко торта е за любителите на наистина сладките десерти с бишкоти. Първо пригответе крема за тортата. Разтопете маслото на микровълнова или водна баня и добавете шоколада, разбъркайте ги, докато се смесят добре.
След това с миксер разбийте маскарпонето и постепенно добавете към него шоколадовата смес.
В друга купа изсипете сладкарската сметана, добавете захарта и разбийте, докато стане на сняг. След което със сладкарска шпатула или лъжица, със загребване в една посока, прибавете сметаната към шоколада с маскарпонето. Разбъркайте добре и оставете настрани.
Пригответе си тава или поднос, в който ще приготвяте тортата. На дъното наредете един ред бишкоти, като ги потапяте за секунда в млякото.
Върху бишкотите нанесете равномерно от получения крем. След това повторете още два реда по същия начин. Най-отгоре сложете останалия крем и с лъжица украсете с още Нутела. Няма как да сбъркате. Прибавете в хладилника за час. Да ви е сладко с шоколадовата торта с маскарпоне и Нутела!
Вижте още отбрани рецепти за бишкотени торти.