Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Шоколадова торта с маскарпоне и Нутела

Шоколадова торта с маскарпоне и Нутела

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2292k4823
Шоколадова торта с маскарпоне и Нутела
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Шоколадова торта с маскарпоне и нутела - тази торта е за любителите на наистина сладките десерти."

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет от 400 г със захар
  • маскарпоне - 500 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • захар - 3 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • течен шоколад - 300 г Нутела
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази шоко торта е за любителите на наистина сладките десерти с бишкоти. Първо пригответе крема за тортата. Разтопете маслото на микровълнова или водна баня и добавете шоколада, разбъркайте ги, докато се смесят добре.

След това с миксер разбийте маскарпонето и постепенно добавете към него шоколадовата смес.

В друга купа изсипете сладкарската сметана, добавете захарта и разбийте, докато стане на сняг. След което със сладкарска шпатула или лъжица, със загребване в една посока, прибавете сметаната към шоколада с маскарпонето. Разбъркайте добре и оставете настрани.

Пригответе си тава или поднос, в който ще приготвяте тортата. На дъното наредете един ред бишкоти, като ги потапяте за секунда в млякото.

Върху бишкотите нанесете равномерно от получения крем. След това повторете още два реда по същия начин. Най-отгоре сложете останалия крем и с лъжица украсете с още Нутела. Няма как да сбъркате. Прибавете в хладилника за час. Да ви е сладко с шоколадовата торта с маскарпоне и Нутела!

Вижте още отбрани рецепти за бишкотени торти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: