Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Обикновена пандишпанова торта с боровинки

Обикновена пандишпанова торта с боровинки

Обикновена пандишпанова торта с боровинки
Снимка: Кристиан Александров
1 / 5
03/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Най-необикновената обикновена пандишпанова торта с боровинки"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 150 г
  • За крема
  • маскарпоне - 400 г
  • сметана - 200 г сладкарска
  • конфитюр - 150 г от сини боровинки
  • За намазване на блата
  • конфитюр - 4 с.л. от сини боровинки
  • боровинки - за украса /пресни/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на твърд сняг.

Жълтъците смесваме със захарта и разбиваме за около 5-6 минути с миксер на пухкав крем.

Смесваме разбитите жълтъци и белтъци, като разбъркваме с бъркалка на ръка. Постепенно добавяме брашното и разбъркваме внимателно на ръка до хомогенизиране.

Изсипваме сместа в тава покрита с хартия за печене. Печем на 180 градуса за около 20 минути.

Оставяме изпечения блат напълно да се охлади и го разрязваме на 2 части, за да получим 2 блата.

Приготвяме крема, като първо разбиваме сметаната на пухкав крем, а след това добавяме маскарпонето и конфитюра и отново разбиваме до смесваме на продуктите.

Поставяме единия блат на подходяща подложка и го намазваме с конфитюра. След това отгоре разпределяме половината от крема и заглаждаме.

Отгоре поставяме втория блат и намазваме само отгоре с крем.Заглаждаме и украсяваме с пресни боровинки.

Прибираме пандишпановата торта за 5-6 часа в хладилника да се стегне.

Обикновената пандишпанова торта с боровинки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: