Начин на приготвяне
Отделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на твърд сняг.
Жълтъците смесваме със захарта и разбиваме за около 5-6 минути с миксер на пухкав крем.
Смесваме разбитите жълтъци и белтъци, като разбъркваме с бъркалка на ръка. Постепенно добавяме брашното и разбъркваме внимателно на ръка до хомогенизиране.
Изсипваме сместа в тава покрита с хартия за печене. Печем на 180 градуса за около 20 минути.
Оставяме изпечения блат напълно да се охлади и го разрязваме на 2 части, за да получим 2 блата.
Приготвяме крема, като първо разбиваме сметаната на пухкав крем, а след това добавяме маскарпонето и конфитюра и отново разбиваме до смесваме на продуктите.
Поставяме единия блат на подходяща подложка и го намазваме с конфитюра. След това отгоре разпределяме половината от крема и заглаждаме.
Отгоре поставяме втория блат и намазваме само отгоре с крем.Заглаждаме и украсяваме с пресни боровинки.
Прибираме пандишпановата торта за 5-6 часа в хладилника да се стегне.
Обикновената пандишпанова торта с боровинки е готова.