Начин на приготвяне
Омесваме меко и леко лепнещо тесто от продуктите, които добавяме едно след друго и разбъркваме постоянно с телена сладкарска бъркалка - яйце, кафява кристална захар, шарлан, сода, течна ванилия, канела, овесени ядки, брашно - пълнозърнесто и царевично, и накрая на ситно натрошени орехи.
За да не е ронливо тестото, е възможно да добавим още малко шарлан.
Оформяме топченца, които сплескваме (не много, тъй като се разстилат по време на печенето).
Подреждаме ги на разстояние в намазнена тава и печем на 180 градуса за около 10 минути, като внимаваме да не изгорят от долната страна, и ако се налага, превключваме фурната само на горен реотан.
Готови са още мекички - не е нужно да чакаме да се препекат до желаната хрупкавина, защото докато изстиват, стават от само себе си хрупкави.
В случай че се чупят като ги отлепяме още горещи, ги оставяме леко да поизстинат 1-2 минутки и тогава с тънка шпатула ги отделяме от тавата и ги прибираме в кутия, за да не се втвърдяват вкусните бисквити много.
Намазваме ги с предварително приготвената какаова глазура, за която разбърквайки непрекъснато - сме сварили за 1-2 минути всички съставки заедно (канела, рожков, какао, шарлан, вода и кафява кристална захар).
Може да я използваме, след като поизстине леко, и се сгъсти.
Намазваме богато бисквитите с глазура и поръсваме със сусам. Оставяме да се стегнат.
Лесни хрупкави глазирани бисквити, които може да поднесем за специални поводи.
Чудно Вкусно!
Коментари