Моят пай с тиквички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Моят пай с тиквички
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Любим пай с тиквички, опитайте го задължително"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 бр. лист правоъгълен, около 230 г
  • тиквички - 1 бр.
  • крема сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • бекон - 100 г тънки ленти
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тавичката, в която изпекох пая, е 11х35 см., ако използвате кръгла да е с размер 20 см.

Разстелете бутер тестото според формата на тавата като оставите високи бордове.

Надупчете дъното на тавата с вилица. В купа счупете яйцата, добавете сиренето и овкусете с щипка черен пипер. Хомогенизирайте продуктите.

Изсипете сместа в тавичката и подравнете. Нарежете тиквичката на тънки ленти, осолете и оставете за 10 мин. докато лентите омекнат.

След което върху всяка лента тиквичка сложете по лента тънко нарязан бекон. Завийте на руло и поставете в сирнената смес. Тя е течна, но при печенето се сгъстява.

Изпечете пая на 200 градуса в предварително загрята фурна за 5 минути, след което намалете фурната на 170 градуса и довършете печенето за още около 20 мин.

Соленият пай трябва да е охладен напълно преди да го нарежете.

Да ви е сладко! Моят пай с тиквички е много апетитен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: