Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Моят киш с тиквички и моркови

Моят киш с тиквички и моркови

Моят киш с тиквички и моркови
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. голяма
  • лук - 1/2 глава малка
  • моркови - 2 средно големи
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • сирене - 100 г натрошено
  • заливка
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
  • заквасена сметана - 100 г
  • кисело мляко - 100 г
  • сол - на вкус
  • риган
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита тиквичка се срязва на две през средата и се нарязва на тънки полумесеци.

Обелени моркови също се нарязват на тънко, лук - на ситно.

Сипваме в правоъгълна малка тавичка и поръсваме зеленчуците със сол, черен пипер, нарязан копър, магданоз, скилидки чесън и поръсваме с малко олио да се омазнят добре.

Печем зеленчуците в загрята фурна 180-200°C за 20 минути и изваждаме.

Заливаме със заливката, която се приготвя така. В купа се разбиват яйцата, добавя се кисело мляко, натрошено сирене, сол на вкус, нарязан магданоз.

Прясното мляко се разбърква със заквасена сметана с вилица и смесваме с яйцата. Разбърква се добре и заливаме отгоре тиквичките и моркови.

С лъжица се заравнява, така че сместа да попадне и отдолу. Нареждаме кръгчета домат, поръсен с риган и малко сол. Печем киша отново, но с вентилатор, докато стегне заливката и до приятен загар.

Изважда се и леко охладен зеленчуковият киш се нарязва на квадрати.

Сервираме киша с тиквички и моркови с люта чушка и домашен хляб!

Вкусотия е за любителите на тиквички - няма да сгрешите! Заливката може да е и само с прясно мляко 250 мл, яйца и останалите продукти, но аз реших да обогатя вкуса!

Поднесете с кисело мляко и чесън - уникално е !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Ястието със сигурност е много вкусно, но дали се нарича киш незнам. Той не трябва ли да е с блат основа отдолу приготвен от маслено тесто?
10.09.2019 11:28