Начин на приготвяне
Измита тиквичка се срязва на две през средата и се нарязва на тънки полумесеци.
Обелени моркови също се нарязват на тънко, лук - на ситно.
Сипваме в правоъгълна малка тавичка и поръсваме зеленчуците със сол, черен пипер, нарязан копър, магданоз, скилидки чесън и поръсваме с малко олио да се омазнят добре.
Печем зеленчуците в загрята фурна 180-200°C за 20 минути и изваждаме.
Заливаме със заливката, която се приготвя така. В купа се разбиват яйцата, добавя се кисело мляко, натрошено сирене, сол на вкус, нарязан магданоз.
Прясното мляко се разбърква със заквасена сметана с вилица и смесваме с яйцата. Разбърква се добре и заливаме отгоре тиквичките и моркови.
С лъжица се заравнява, така че сместа да попадне и отдолу. Нареждаме кръгчета домат, поръсен с риган и малко сол. Печем киша отново, но с вентилатор, докато стегне заливката и до приятен загар.
Изважда се и леко охладен зеленчуковият киш се нарязва на квадрати.
Сервираме киша с тиквички и моркови с люта чушка и домашен хляб!
Вкусотия е за любителите на тиквички - няма да сгрешите! Заливката може да е и само с прясно мляко 250 мл, яйца и останалите продукти, но аз реших да обогатя вкуса!
Поднесете с кисело мляко и чесън - уникално е !
Коментари