Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с жито и гъби

Пълнен шаран с жито и гъби

Пълнен шаран с жито и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. (около 1.5 кг)
  • лук - 3 глави
  • пресен лук - 3 стъпка
  • чесън - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • жито - 1/2 ч.ч.
  • печурки - 1 шепа
  • девесил - пресен около 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бира - 1 ч.ч.
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцаме чесъна с малко сол и девесила на каша, с него намазваме шарана (предварително почистен). Оставаме го на страната.

Нарязваме зеленчуците на не много дребно. Лука, морков и чушката запържваме в мазнина до омекотяване, добавяме ориза и житото, и пържим 5 минутки.

Добавяме червен пипер още 2-3 мин и наливаме вода. Оставям да къкри на слаб огън.

Свалям почти готовата плънка за пълнения шаран от огъня и към нея добавяме гъбите, бирата, малко от зелевия сок, подправки по желание и вкус. Аз сложих чубрица, черен пипер, смлян риган).

Разбъркваме и пълним шарана, ако е останала от плънкатам я слагам в тавата.

Сипвам останалия зелев сок и бирата.

Върху Никулденския шаран по желание се слага резенчета лимон.

Завива се пълнения шаран с жито и гъби с фолио и се пече на 220 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: