Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Неустоим ягодов тарт

Неустоим ягодов тарт

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Неустоим ягодов тарт
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
47 мин.
Порции
8
"Изкушение за сетивата под формата на неустоим ягодов тарт"

Необходими Продукти

  • За основата
  • брашно - 250 г бяло пшенично
  • пудра захар - 50 г
  • бяло вино - 75 мл сухо
  • зехтин - 75 мл
  • ванилов екстракт - 1/2 ч.л. сух
  • За лимоновия крем
  • пълномаслено мляко - 250 мл
  • захар - 80 г
  • брашно - 25 г
  • картофено нишесте - 20 г
  • жълтъци - 2 бр. средни
  • лимон - половин, настъргана кора
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • ягоди - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви рецептата на известен класически тарт с ягоди и кадифен и нежен крем!

Това е известният тарт, който успява да превърне ягодовия сладкиш в едно изкушение с вариантите за пълнене от сметана или шоколад или както в случая - с варен крем и сметана.

Може би защото обичам плодова торта, тарта с ягоди и крем ми се струва наистина идеална за много поводи: свеж и бърз за приготвяне.

Десертът с ягоди идеален за неделя следобед, но също и като торта за рожден ден или за Деня на майката.

Мекият и деликатен крем с аромат на лимон ще обвие ягодите, за да стане още по-вкусен. Ще имате десерт с ягоди, който със сигурност ще бъде хит. Приготвяме основата на ягодов тарт.

Тестото за тарт обикновено се приготвя с брашно, мазнини, яйца и захар. Перфектен за много сладки и пикантни сладкиши - от бисквити, тарталети до штрудел, сладкишът с ягоди( горски плодове малини боровинки )може да се направи на ръка или с кухненски комбайн .

За да приготвите тарта с пресни ягоди, първо, трябва да приготвите тестото, което ще се съхранява в хладилника.

За основата в голяма купа смесете брашното и пудрата захар с голяма щипка морска сол. Направете кладенче и добавете виното, зехтина и ваниловия екстракт. Разбъркайте с помощта на вилица, като постепенно прибавяте брашното, докато се образува топка тесто. Тестото прехвърлете върху леко набрашнена повърхност и го омесете за няколко минути. След това увийте във фолио за свежо съхранение и го оставете в хладилника за 30 минути.

Върху добре набрашнена повърхност разточете тестото с дебелина 3 мм, увийте леко около точилката и го развийте върху 25 см форма за тарт с падащо дъно, разпределете тестото добре, като притискате внимателно.

Отрежете излишъка от тестото за пай и запълнете всички дупки (ако са се образували такива), с помощта на вилица надупчете основата, покрийте я с фолио за свежо съхранение и охладете във фризера за 1 ч 30 минути.

Загрейте фурната до 180°C.

Изпечете основата за тарта за 25 минути или до леко златисто.

Отделно разбийте с миксер жълтъците със захарта и щипка сол, докато се получи лек и пенест крем. Добавете кората на лимон и брашното, пресято с нишестето, и също добавете половината от млякото, от което ще извадите ваниловата шушулка (ако ползвате такава).

Смесете всичко и сложете сместа обратно в касерола с мляко (достатъчно голяма да побере крема) и оставете да заври на среден огън. Разбърквайте постоянно с телена бъркалка, докато получите гъст и кадифен крем.

Изсипете сварения крем в нисък и широк съд и покрийте със стреч фолио и оставете да изстине.

Когато кремът се охлади, добавете 100 мл разбита сметана към него и разбърквате. Ако нямате сметана, не се притеснявайте, че ще пропуснете да я добавите, достатъчно вкусен крем имаме и без нея!

Вариантите са два за този вкусен крем, така че изберете кой ви харесва повече!

Завършете ягодовия тарт.

След като основата се охлади, я поставете върху подноса за сервиране. Напълнете я цялата с лимоновия крем догоре.

Обелете ягодите и ги нарежете на филийки. Можете да да използвате резачка за яйца: по този начин всички филийки ще бъдат с еднакъв размер и ще имате наистина перфектен и неустоим ягодов тарт!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgievaiv
Georgievaiv
Изглежда превъзходно, ще го пробвам!
07.05.2020 08:50
Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
Изглежда много добре, непременно ще го пробвам!! :)
04.05.2020 20:18
Иивинка
Иивинка
Иви, всичките ти рецепти са доста изкушаващи. Браво!
04.05.2020 17:01
1
1
Покажи всички подкоментари