Лападови сарми в пилешки кожички

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Иноватор
265
1k
578
443
04/05/2020
"Лападови сарми в пилешки кожички - нестандартно предложение, което със сигурност ще ви допадне "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо159
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се големи листа лапад. Измиват се. Слагат се в тенджера с вода. Слагат се на котлона, за да се попарят, до започване на промяна на цвета.

Целта е да станат по-меки и да не се пречупват, когато се завиват сармите. Отцеждат се.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се на едро ренде. Челядинките се измиват добре.

В голям тиган се слага олио да загрее. Добавят се лукът и морковът. Добавят се гъбите. Запържват се. Добавя се и оризът, за да се запържи.

Сипва се от зеленчуковия бульон. Разбърква се. Добавят се чубрица и черен пипер. Овкусява се със сол.

Добавя се бульон по ваша преценка. Оризът се готви почти до готовност, много леко да хрупа, защото ще продължи да се готви. Започват да се завиват сармите с лапад.

Пилешките кожички се посоляват и се разрязват на две. Взима се листо лапад. В края с върха се слага ориз.

Завива е от двете страни, за да не излиза ориз, и се навива. Готовата сарма се увива с пилешка кожа. Нареждат се в тава. Повтаря се до направата на всички лападови сарми в пилешка кожа.

В тавата може да се сложи съвсем малко вода или да не се слага, защото кожичките ще отпуснат мазнина. Пекат се до запичане на кожите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иивинка
Иивинка
04.05.2020 16:16
Страхотна рецепта, браво! Доста апетитно ми изглежда и вкуснооо :)
0
0