Начин на приготвяне
Сложете всички изброени продукти в дълбока купа и с помощта на дървена лъжица или шпатула разбъркайте много добре.
Бъркайте, докато всичко не се смеси и не се получи хомогенна смес, която наподобява тесто - лъскава е, не лепне и може да я оформяте с ръце.
След като се е получило тестото, от него може да оформите с ръце една голяма топка, да го направите на саламче или да го притиснете в тавичка с хартия за печене.
След като оформите домашната халва, както желаете, я сложете във фризера за около час, за да стегне. След като стегне, можете да разрежете тахан халвата.
Ако предпочитате по-твърда халва, съхранявайте я във фризера, а ако обичате тя да бъде по-мека и нежна, дръжте безглутеновата слънчогледова халва в хладилника.