Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се измиват много добре и се обезкостяват. Премахва се кожата и ципите.
Месото се нарязва на хапки и се слага в купа.
Подправката за сувлаки се разбърква с олиото при продължително бъркане до пълното разтваряне. Месото се посолява и се оставя за 15 мин. в хладилник.
След това се овалва в подправката за сувлаки с олио и се оставя за още 15 мин. в хладилник. Най-накрая месото се залива с виното и престоява още 30 мин.
Празът се почиства и измива. Нарязва се на кръгчета.
След като месото се е мариновало, се изсипва в гервир, за да се отцеди от течността.
Олиото се загрява в тиган с незалепващо покритие.
Прибавя се отцеденото месо и се запържва до полуготовност.
След това се прибавя празът, разбърква се много добре. Пържи се още 10 мин. при продължително бъркане.
Пуешките хапки с праз са готови.