Начин на приготвяне
За паниране предпочитаме месото на пуешките бутчетата, защото е по-сочно, за разлика от гърдите на птицата.
Обезкостяваме ги и отделяме кожата, сухожилия и ципи.
Нарязваме го на по-малки парченца, за да не останат сурови при пърженето, защото пуешкото месо е по-жилаво от това на пилешкото.
Подсушаваме добре нарязаното месо с домакинска хартия.
Всички съставки за овкусяването смесваме в купа, за да се разпределят равномерно.
Добавяме и майонезата, която ги прави по-крехки и сочни.
Прибавяме нарязаните пуешки хапки и разбъркваме добре.
Покриваме купата с фолио за свежо съхранение и я поставяме в хладилник за 24 часа, за да се мариноват.
За панировката разбиваме добре първо яйцата. Прибавяме брашното, предварително смесено с бакпулвера, солта и чесъна на прах.
За добрата панировка течността, която прибавяме към нея (бира или газирана вода, трябва да е ледено студена.
Сместа трябва да е с консистенцията на гъсто палачинково тесто.
Потапяме парчетата пуешко месо в царевично брашно, в панировката, след което овалваме в галета.
Поставяме ги в добре загряла растителна мазнина и пържим до зачервяване.
Изваждаме панираните хапки в плато, постлано с кухненска хартия, попиваща остатъчната мазнина.
Сервираме ароматни панирани пуешки хапки с млечно-чеснов сос, ледено пиво и добро настроение.
То запазва вкусовите си качества поднесено и като студено предястие.